03:05 | Posted in


Acest cuvios parinte de neam straroman s-a nascut prin anii 365 de la venirea mantuirii prin Hristos Domnul, in Dobrogea, numita pe atunci Scitia Mica, la un loc ce-i pastreaza din vechime pana azi numele, "podisul Casian " si "pestera lui Casian". Localitatea Casimcea din judetul Constanta ii poarta de asemenea, numele. De mic copil a avut mare dragoste de invatatura si de vorbire. Cu ravna si cu ascutirea mintii sale a strabatut toata invatatura elineasca deprinzand in chip desavarsit filosofia si astronomia, invatand bine si dumnezeiasca Scriptura cunoscand-o foarte indeaproape si desavarsit. Si-a impodobit viata cu fecioria si a intrat intr-un schit facandu-se monah. Aici s-a obisnuit cu nevointele, iar mai apoi s-a retras in pustia Egiptului. Apoi, iesind din pustie, a înconjurat toate mânãstirile Egiptului si ale Tebaidei si muntele Nitriei si al Asiei, Pontul si Capadocia si tot Rãsãritul, adunând de acolo vietile tuturor pãrintilor si petrecerile si nevointele lor. Si aceasta o adeveresc lucrãrile cele scrise de dânsul, care sunt pline de toatã iscusinta si întelepciunea si folosul. A mai scris si alte asemenea învãtãturi, pe care, dacã le va citi cineva cu socotealã, multã roadã va avea într-însele si mult folos va dobândi; si va cunoaste dintr-însele si viata si obiceiurile scriitorului. Deci, astfel vietuind acest minunat om si asa petrecând, cãtre locasurile cele de dincolo s-a mutat.

Hramul ASCOR Constanta

Astazi in cea de-a 28 zi a lunii lui Faurar, in anul mantuirii 2009, mica noastra filiala s-a imbracat in haina frumoasa de sarbatoare. Aceasta vesmant a fost sfintit de dumnezeiasca Liturghie savarsita in Catedrala Arhiepiscopala a Tomisului. Partasi ai acestei bucurii au fost membrii ASCOR Slatina, ce au participat alaturi de noi la momentul festiv desavarsit prin prezenta Inaltpreasfintiei Sale TEODOSIE, Arhiepiscopul Tomisului. Agapa s-a desfasurat in Sala de Festivitati a Palatului Arhiepiscopal, fiind incununata de cuvantul duhovnicesc al Ierarhului Tomitan ce a sadit in sufletele tinerilor lumina rugaciunii si a postului.
La finalul momentului festiv tinerii ascoristi din Slatina au primit odata cu binecuvantarea arhiereasca mici daruri, ca semn de pretuire si multumire.







La ceasul inserarii membrii ASCOR-ului constantean s-au indreptat spre Muzeul de Arta, participand la Recitalul de Muzica si Poezie " A venit si Primavara". In cadrul recitalului, coordonatoarea Departamentului Social al ASCOR, dra. Simona Vereha, a interpretat pastelul "Lacramioarele" de Vasile Alecsandri.




Category:
��

Comments

0 responses to "SF. IOAN CASIAN - Hramul ASCOR Constanta"