02:25 | Posted in


A.S.C.O.R. are un caracter national, cu filiale in toate centrele universitare din tara: Constanta, Sibiu, Craiova, Alba-Iulia, Oradea, Timisoara, Baia-Mare, Iasi, Suceava, Bacau, Galati, Tulcea etc.

Pe data de 28.08.2001 s-au pus bazele ASCOR filiala Constanta avand ca membrii fondatori pe Ivan Bogdan-presedinte si Elena Tausean-vicepresedinte iar ca presedinte onorific pe IPS TEODOSIE Arhiepiscopul Tomisului.

ASCOR Constanta s-a nascut din dorinta unor tineri obisnuiti care au simtit sa faca ceva pentru Biserica, s-a nascut din durerea de ai vedea pe cei din jurul lor debusolati, prinsi in tot felul de ideologii devastatoare, cheltuindu-si energia si elanul tineresc, lasandu-si sufletele pustiite si obosite. S-a nascut din bucuria de a fi cu cei care simt la fel ca tine si de a invata unii de la altii intr-o adunare a tinerilor care vor sa-L cunoasca pe Dumnezeu.

In perioada anilor 2001-2005 sub presedintia domnului student Ivan Bogdan, ASCOR Constanta a fost etalonul studentesc cultural din spatiul tomitan. S-au desfasurat numeroase evenimente culturale, sociale, filantropice precum si intalniri duhovnicesti, conferinte, cenacluri, mese rotunde, vizionari de film si pelerinaje, deasemenea mari duhovnici au calcat pamantul Dobrogei la invitatia ASCOR Constanta.

Intre anii 2005-2008 sub conducerea domnului student Bordea Ionut ca presedinte si Stere Alina ca vicepresedinte, activitatile ASCOR au continuat pe linia trasata de membrii fondatori. Activitatile s-au derulat si cu participarea domnului Ionut Druche. unul dintre membrii activi-fondatori ai ASCOR Constanta.S-au organizat procesiuni cu moastele Sfantului Antipa de la Calapodesti si cu obstea manastirii Suruceni, Basarabia, sub egida ASCOR. Au fost organizate conferinte ce au adunat credinciosi din intreaga tara.


��

Comments

0 responses to "ISTORIC ASCOR CONSTANTA"