04:41 | Posted in
Departamentul Preuniversitaria sustine activati in mediile preuniversitare; din numeroasele activitati, din cele pe care le initiaza si coordoneaza, precum si din cele in faza de proiect, amintim:
- Derularea, cu concursul Departamentului Cultural – Arta Sacra de programe de constientizare a pericolelor drogurilor si tutunului, prin impartirea de material informativ si prin sustinerea unei conferinte de catre cadre universitare si medicale care sa prezinte pericolul real al acestor patimi.
- Organizarea, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean si al Inspectorului pentru Religie a unor mese rotunde in Liceele din Judetul Constanta, cu elevi din anii terminali, clasele XI si a XII-a, pe tema pericolului pe care-l reprezinta folosirea drogurilor si al tutunului, precum si distrugerile sufletesti si trupesti ale avorturilor.
- Organizarea, cu participarea membrilor Departamentului Cultural – Arta Sacra, a unor cursuri deschise la ora de Religie , cu discutii pe teme de actualitate religioasa cu elevii, dirigintii si profesorii de religie ai claselor IX-X din liceele judetului Constanta.
- Sustinerea implicarii liceenilor si tinerilor in proiecte cu caracter crestin, cultural sau social, prin oferirea de date sau alte informatii ajutatoare, sau sustinerea alcatuirii de catre ei insisi, in cadrul liceului, a unor astfel de proiecte.
- Organizarea de sfintiri a liceelor si scolilor la inceputul de an preuniversitar, acolo unde conducerea accepta.
- Culegerea si raspandirea materialelor religioase in randul tinerilor din mediile nestudentesti si oferirea suportului didactic pentru tinerii care vor sa urmeze Seminarul Teologic sau Facultatea de Teologie, dupa caz.
- Organizarea unor cluburi de carte sub titlul general ”Lectura Filocalica”, unde tinerii pot impartasi impresii despre cartile citite sau pot afla despre folosul citirii cartilor religioase; citirea unui capitol dintr’o carte in cadrul fiecarei sedinte si discutii pe marginea celor citite.
- Sustinerea orelor de religie in alt cadru, precum Arhiepiscopia Tomisului, sediul A.S.C.O.R. Constanta sau manastiri din judet.

Prezentul plan de activitati a fost aprobat de IPS TEODOSIE, Arhiepiscopul Tomisului, vineri, 13.03.2009.
Category:
��

Comments

0 responses to "Plan de Activitati Dep. Preuniversitaria"